De praktische én esthetische voordelen van tuinverlichting

28 januari 2022

De praktische én esthetische voordelen van tuinverlichting

Wil je een Van Bentum tuin? In de ontwerpfase vertellen wij je meer over tuinverlichting. Onmisbaar als je het ons vraagt. Daarmee zet de puntjes op de i van jouw tuin. Welke eyecatchers zullen we uitlichten met sfeerlicht? Op welke plekken komt functioneel licht? We spelen met sfeer en creëren zo een spannend beeld voor in de avonduren. Laat je inspireren!

Welke soorten tuinverlichting zijn er?

Voor een bestaande of nieuwe tuin maken we een verlichtingsplan. In dit plan verwerken we verschillende typen licht van onze leverancier In-Lite. Zo verandert jouw donkere tuin in een magische plek. Tijdens deze donkere dagen springt je woning er echt uit. Maar ook zomers, want met tuinverlichting zit je tijdens zwoele zomeravonden heerlijk in een verlichte tuin tot in de late uurtjes!

Tuinverlichting voor schuttingen en gevels

Een schutting is al lang niet meer puur functioneel. Het is een eyecatcher die we graag in de spotlights zetten in de avonduren. Het warme licht is sfeervol en geeft diepte in jouw tuin. Op de schutting gebruiken we graag de up-down lichten van In-Lite.

Op de gevel van de woning werken we ook graag met buitenverlichting. Zo creëren we een geheel van het huis én de tuin. Een verlichte woning en tuin zorgen voor een luxueus totaalplaatje. Zo springt jouw huis er ’s avonds echt uit!

Tuinpad, terras en oprit

Voor het tuinpad, het terras of de oprit werken we met staande lampen van In-Lite. Dat is handig als je veel gebruik maakt van het tuinpad, zodat je ook ’s avonds ziet waar je loopt. Maar natuurlijk voegen we verlichting ook toe vanuit esthetisch oogpunt. Tuinverlichting benadrukt ’s avonds de mooie kijklijnen in de tuin. We plaatsen de staande lampen tussen de bloemen en planten. Zo krijg je ’s avonds een boeiend lichtspel in jouw tuin.

Tuinspots voor al het groen

Een bijzondere boom of border is vaak een blikvanger in de tuin. Deze elementen verdienen het om extra aandacht te krijgen zodra het donker wordt. Voor het uitlichten van groen werken we graag met spots. In-Lite levert ze in verschillende kleuren, grootten en lichttoepassingen. Zo kunnen we eindeloos combineren. We gebruiken grondspots die recht omhoog schijnen om bomen en heesters prachtig van onderaf uit te lichten. Wij zorgen dat het lichtplan zo tot zijn recht komt; dat je een heus wow-effect hebt in jouw tuin.

Raak geïnspireerd door onze projecten

Magazine aanvragen

Meer inspiratie en
informatie?

Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen. Ons magazine staat vol met ideeën voor jouw eigen tuin, veranda en verlichting.