Hoe ontstaat een
van Bentum tuin?

Ben je toe aan een nieuwe tuin? Vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Bij Van Bentum Hoveniers ontzorgen we je in dit project en verrassen je met onze glimlach én groene ideeën. Lees hoe in 10 stappen een Van Bentum tuin ontstaat.

1
Stap 1

Het begint bij de kennismaking

We starten het traject met een telefonische kennismaking. Zo leren we elkaar vast kennen en nemen we jouw wensen, vragen en persoonlijke situatie door. Gaat het bijvoorbeeld om een tuin bij een nieuwe woning of om de renovatie van een bestaande tuin?
2
Stap 2

Een goede voorbereiding is het halve werk

Als er een klik is, vragen we je om een moodboard te maken als voorbereiding op ons gesprek. Zo krijgen wij een goed beeld van jouw stijl. Maak bijvoorbeeld een Pinterest-bord met sfeerbeelden, planten en elementen die jou aanspreken. Check hiervoor zeker onze Pinterest. Hier vind je volop inspiratie!

3
Stap 3

Een gesprek op locatie

Tijdens ons bezoek leren we niet alleen jou kennen, maar ook de woning en ligging. Al onze projecten zijn maatwerk. Zo krijg jij altijd een uniek ontwerp, dat perfect past bij jouw woning en persoonlijke stijl! De investering van jouw droomtuin hangt af van een aantal factoren. Denk aan de oppervlakte van de tuin, de gekozen materialen en de beplanting. Tijdens het gesprek geven wij je vast een inschatting van de kosten.
4
STAP 4

Aan de slag met het tuinontwerp

Van de lijnen en de bestrating tot de keuze voor materialen en de beplanting. In deze cruciale fase bepalen we hoe wij de tuin optimaal inrichten en maken we een ontwerp op maat dat perfect past bij jouw wensen.

5
Stap 5

De presentatie van het tuinontwerp

We sturen je een moodboard van de materialen en nemen telefonisch ons ontwerp met je door om je een zo goed mogelijk beeld te geven van het eindresultaat. Het tuinontwerp maken wij standaard in 2D. Wil jij het ontwerp beleven alsof je al middenin je nieuwe tuin staat? Kies dan voor een 3D tuinontwerp (meerprijs). Op basis van het tuinontwerp maken we een definitieve offerte met alle elementen die besproken zijn. Zo weet je precies waar je aan toe bent.
6
Stap 6

Jouw tuin in de spotlight

Als de lijnen van het tuinontwerp definitief zijn, maken we het plaatje af met een plan voor de tuinverlichting. Tuinberegening kan niet ontbreken om je tuin in topconditie te houden, dus dat nemen we meteen voor je mee. Wil je een veranda of pergola in de tuin? Wij bouwen praktische én esthetische houtbouw, die perfect past bij jouw tuin.
7
Stap 7

Mooie materialen uitzoeken

Bij het tuinontwerp heb je al een moodboard gezien van de gekozen materialen, maar je ervaart het natuurlijk pas echt als je het materiaal kan zien en voelen! Daarom nemen we je graag mee naar onze leverancier. Bovendien krijg je samples mee, zodat je deze nog even goed bij de woning kan bekijken.
8
Stap 8

Werkschoenen aan en de schop in de grond

Het ontwerp voor jouw droomtuin is gereed en de materialen en beplanting zijn uitgekozen. Op naar de volgende fase: de aanleg van jouw tuin! Dat begint met een duidelijke planning, zodat jij precies weet jij wat je kunt verwachten. Tijdens de tuinaanleg heb je één vast en ervaren aanspreekpunt: Teus Jan. Loopt er iets anders dan gepland? Dan overlegt hij dat altijd eerst met jou. Gewoon, zoals ’t hoort!
9
Stap 9

Jouw droomtuin is klaar

Nog één keer lopen we alles na of echt alle puntjes op de i zijn gezet en we maken we alles schoon. Als echt alles klopt, leveren we de tuin aan jou op en drinken we er samen een kop koffie of een koud biertje op! We nemen alles met je door en geven je uitleg over de tuinverlichting en de beregeningsinstallatie. We zijn pas tevreden als jij dat bent!
10
STAP 10

Verzorgd tot in de puntjes

Je tuin komt tot leven! En wat leeft, heeft aandacht nodig. Om het ontwerp en de vormen van de tuin te behouden, onderhouden wij graag je tuin. Zo kun jij het hele jaar door genieten van een verzorgde en groene droomtuin!

Het resultaat is jouw exclusieve tuin

Voor een kennismaking, een ontwerp of offerte nodigen wij je graag uit om een afspraak te maken.