Een moderne tuin en toch veel groen in Soest

31 augustus 2021

Een moderne tuin en toch veel groen in Soest

Wat typeert de tuinen van Van Bentum Hoveniers? Een spannend lijnenspel wat zelfs in de kleinste tuin tot z’n recht komt? Of zijn het de perfecte gazons die op een groen tapijt lijken? Absoluut, beiden waar! Maar je herkent ons werk ook aan de combinatie van praktisch en esthetisch. Of gewoon op z’n Barnevelds; een mooie én gebruiksvriendelijke tuin. Zoals deze, in Soest!

De statige, strakke oprit

De woning heeft een grote oprit aan de voorzijde. Met de juiste materialen versterk je de uitstraling van de woning. Wij kozen voor wit grind in combinatie met Zweeds graniet keien en Oudhollandse tegels bij de entree. Het witte grind weerkaatst subtiel het zonlicht, waardoor de wit gestucte woning nog beter tot zijn recht komt. Grind en split verwerken wij altijd met splitplaten. Zo blijft het grind op zijn plek liggen en kan de oprit naar hartenlust worden gebruikt. De Zweeds graniet keien zijn een eeuwenoud product, dat we steeds meer terugzien door de charmante uitstraling. De combinatie van de keien met het witte grind zorgen voor een rustig geheel. Zo krijgt de woning de aandacht die het verdient!

Moderne uitstraling en toch veel groen

De organische vormen in de voortuin maken het tuinontwerp spannend. Bovendien werkt het verzachtend naast de strakke oprit. In tegenstelling tot wat men soms denkt; ook in een moderne tuin is veel ruimte voor groen. Denk aan siergrassen, bamboe en prachtige taxuswolken! Organische vormen voegen wij ook toe in de hoogte. Bijvoorbeeld met een meerstammige amberboom.

Voor deze moderne tuin in Soest realiseerden we een van onze favoriete combinaties: taxuswolken met de cortenstaal kantopsluiting. Cortenstaal heeft een lange levensduur, waardoor je verzekerd bent van duurzaam materiaal in je tuin. In de taxuswolk dichtbij de voorzijde van de woning hebben we een krentenboompje geplaatst om extra spanning en diepte te creëren.

Aan de straatkant van de tuin vind je de rododendron; een ideale heester die het hele jaar door groen is en in het voorjaar mooi in bloei staat. De drie prachtige amberbomen zorgen voor een speels effect, waardoor er als het ware een doorkijkje is ontstaan vanaf de straat naar de woning.

Als tuinafscheiding kozen we voor de lei olijfwilg. Deze boom heeft een mooi grijsgroen blad. Bijkomend voordeel; deze leiboom laat z’n bladeren niet vallen in de herfst. Zo heb je het hele jaar door privacy en een mooie groene tuinafscheiding.

Het geluid van rust en ontspanning

Je ogen worden fijn zintuiglijk geprikkeld in deze Van Bentum tuin in Soest. Je geniet van prettige geuren met de bloeiende vaste planten. Maar wij vinden dat álle zintuigen geprikkeld moeten worden in een tuin. Wat is ultiem en staat voor rust en ontspanning? Het geluid van stromend water natuurlijk!

De watertafel is een echte eyecatcher aan de voorzijde van de woning. De fonteintjes in de watertafel zijn voorzien van led-verlichting. Zo is het waterspel ook ’s avonds een mooi tafereel om naar te kijken. Deze watertafel is vervaardigd van hoogwaardig aluminium en is sterk, slijtvast en roest natuurlijk niet.

Hardhouten rhombus lamellen schutting

Deze vrijstaande woning in Soest heeft aan alle kanten een mooie erfafscheiding gekregen. We kiezen daarin graag voor variatie, wat alsnog een geheel vormt. Een deel van de zijkant en achterkant van de tuin beschikt over een hardhouten rhombus lamellen schutting. Deze hebben we zowel horizontaal als verticaal vervaardigd voor een subtiele variatie en spannende twist. Het voordeel van deze schutting? De lange levensduur dankzij het hoogwaardig geschaafde pakan hardhout. We vervaardigen de materialen zo, dat jij er jarenlang plezier van hebt!

Raak geïnspireerd door onze projecten

Magazine aanvragen

Meer inspiratie en
informatie?

Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen. Ons magazine staat vol met ideeën voor jouw eigen tuin, veranda en verlichting.