Een moderne tuin met sfeer in Bunnik

13 april 2023

Een moderne tuin met sfeer in Bunnik

Een moderne tuin is prachtig. Dat weten we bij Van Bentum als geen ander. Maar om een strakke tuin te creëren, die ook sfeervol is; dat luistert nauw. Met veel aandacht voor strak straatwerk, de juiste mix van materialen en tuinverlichting maken wij een ontwerp voor een moderne tuin die niet alleen perfect aansluit op de woning, maar waarin je ook geniet van sfeer en graag urenlang vertoeft.

Strak straatwerk

Deze woning in Bunnik beschikt over een grote oprit aan de voorzijde. Om deze goed te laten passen bij de uitstraling van de woning en de voortuin hebben gekozen voor een klassiek motief straatwerk. Door gebakken klinkers in visgraatverband te leggen, creëren we een stijlvolle en tijdloze uitstraling. Bovendien zorgt het visgraatverband voor een goede stabiliteit, zodat er met gemak meerdere auto’s op kunnen staan.

Groene wolken

Om te voorkomen dat het strakke straatwerk saai oogt, kiezen we ervoor om het te doorbreken met organische vormen van groen. Door vervolgens voor verschillende hoogtes, structuren en soorten beplanting te gaan, creëren we leven en sfeer in de voortuin. Wolken van Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ in combinatie met een mooie meerstammige boom maken het tuinontwerp spannend en geven de oprit allure. De laurier behoudt zijn blad het heel jaar door, zodat je altijd geniet van groen in je tuin. De meerstammige boom is een Parrotia Persica. Een prachtige karakteristieke boom, die schilderachtig mooi verkleurd in de herfst.

Voor extra kleur aan de voorzijde van de oprit hebben we de Parrotia Persica gecombineerd met de Geranium ‘Rozanne’. Rondom het huis staat bamboe om de strakke lijnen te verzachten én omdat het groen prachtig afsteekt tegen de witte muren van de woning.

Mix van materialen

Het totaalplaatje moet kloppen. Dat is voor ons een belangrijk uitgangspunt als we beginnen met een tuinontwerp. Wat dat precies inhoudt? Onder meer dat de overgang van binnen naar buiten naadloos verloopt. Praktisch, maar zeker ook qua sfeer. Daarom hebben we voor deze tuin in Bunnik gekozen om gebakken klinkers te combineren met keramische tegels. Hoogwaardige materialen die kloppen bij de uitstraling van de woning. In combinatie met groen creëren we rust, waardoor deze prachtige woning perfect tot zijn recht komt.

De keramische tegels gaan meer dan een leven lang mee. Het hoogwaardige materiaal is krasvast, maatvast en slijtvast. Doordat de tegels hardgebakken zijn, maken vocht en vuil geen schijn van kans. Deze strakke tegels combineren we met gebakken klinkers voor een warme uitstraling. De klinkers zijn duurzaam en kleurecht. Omdat de klinkers rechthoekig van vorm zijn, sta je vrij in de keuze voor verschillende legverbanden.

Een mooie tegenhanger van de tuintegels zijn de vlonders. De zachtgrijze kleur matcht er perfect bij. Doordat ze vervaardigd zijn van hardhout, gaan ze jarenlang mee. De ronde vormen in de vlonder zorgen voor een moderne uitstraling. Achter de woning hebben we met keramische tegels een strak terras gemaakt. Om het hoogteverschil van het terras naar het gazon te overbruggen, hebben we gekozen voor keramische traptreden. De strakke treden zijn in het verstek gezaagd voor een chique uitstraling. Zo loopt het terras prachtig over in het gazon.

Tuinverlichting

De mooie kijklijnen in de tuin benadrukken we met tuinverlichting. Wij werken met de tuinverlichting van In-lite, waarmee we eindeloos kunnen combineren. In-lite ontwerpt al ruim twintig jaar verlichting voor buiten en biedt een eindeloos grote collectie tuinverlichting in alle soorten, maten en toepassingen. Zo hebben we hier op de schutting bij het zwembad en in de veranda gekozen voor de In-lite Ace Down wandlampen. Van bomen en borders maken we blikvangers door ze van onderaf te belichten. Hiervoor gebruiken we graag de In-Lite Scope, waarmee we een sfeervol schouwspel creëren in deze tuin.

Tuinverlichting is wat ons betreft de kers op de taart van je tuin. Op zwoele zomeravonden geniet je extra lang van het buitenleven met sfeervolle verlichting en tijdens de donkere dagen zorgt buitenverlichting ervoor dat je vanuit huis een mooi verlichte tuin kan inkijken. Zo betrekken we de tuin bij je interieur en creëren we een mooi totaalplaatje.

Raak geïnspireerd door onze projecten

Magazine aanvragen

Meer inspiratie en
informatie?

Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen. Ons magazine staat vol met ideeën voor jouw eigen tuin, veranda en verlichting.