Stijlvolle én speelse tuin in Bunnik 2.0

16 mei 2023

Stijlvolle én speelse tuin in Bunnik 2.0

Een moderne tuin, die ook nog eens kindvriendelijk is. Is dat mogelijk? Kun je deze twee uitersten bij elkaar brengen en een tuin ontwerpen, die stijlvol én speels tegelijk is? Een vraag die we vaak krijgen en waarmee wij wel raad weten. In Bunnik hebben we door te spelen met vormen, hoogtes en materialen een tuin gerealiseerd, waarin het hele gezin geniet van het buitenleven.

Lijnenspel

Van de strakke vlonder en de keramische tegels tot de borders met sierbeplanting en wolken van Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’. Over iedere lijn is nagedacht. Het lijnenspel bepaalt tenslotte de sfeer in je tuin. Waar voorheen strakke rechte lijnen de stijl bepaalden, zien we deze steeds meer samengaan met zachte rondingen. Organische vormen in beplanting én straatwerk verzachten de harde lijnen. Zie bijvoorbeeld de groene Laurier wolken, waarmee we de strakke hoek van de keramische tegels doorbreken.

Een luxe resort

Van een achtertuin naar een luxe resort. Een zwembad in de tuin is toch wel de droom! In deze tuin hebben we gekozen voor het skimmerzwembad. Dit is het ideale familiezwembad en kenmerkt zich door de waterlijn die enkele centimeters onder het niveau van het terras staat. De zogeheten skimmer is in dit zwembad verwerkt in de wand van het zwembad en onder de vlonder. Als erfafscheiding hebben we gekozen voor een zwarte schutting van douglashout, die mooi afsteekt en het zwembad er zo echt laat uitspringen. De planken van douglashout kun je zowel horizontaal als verticaal inzetten. Voor deze tuin in Bunnik hebben we gekozen voor horizontaal om de diepte van de tuin te benadrukken.

Stijlvol én speels

Van een heus hockeyveld tot een luxe zwembad. Deze tuin is het ultieme wens van ieder kind, maar behoudt tegelijk zijn stijlvolle en moderne uitstraling. Zo vind je er niet alleen een schommel en een speelhuisje, maar ook een gezellig terras en een fijne loungehoek.

Hoe we dat hebben gerealiseerd? De diepte en het aantal vierkante meters kenmerken deze tuin. Om deze grote tuin logisch in te delen en sfeer aan te brengen, kozen we samen met de bewoners ervoor om enkele delen te verhogen. Die hoogteverschillen benadrukken de diepte en deelt de tuin op in sfeervolle ruimtes. Door te spelen met hoogtes, materialen en vormen hebben we een tuin ontworpen, waarvan jong en oud plezier heeft. Dubbel genieten!

Tuinberegening

Deze tuin in Bunnik blijft mooi groen en gezond tijdens droge dagen dankzij de automatische beregeningsinstallatie. In de borders en groene wolken hebben we druppelslangen geïnstalleerd, die de planten efficiënt bewateren met de juiste hoeveelheden water. Het gazon hebben we voorzien van pop-up sproeiers, die onzichtbaar zijn als ze uit staan, zodat ze geen afbreuk doen aan de uitstraling van de tuin. Het automatische beregeningssysteem is aangesloten op de eigen bron en is bovendien onderhoudsarm.

De beregeningsinstallatie is voorzien van een speciale regensensor, die precies in de gaten heeft of je tuin extra bewatering nodig heeft. Als het genoeg geregend heeft, geeft het systeem geen water af. Tijdens droge dagen ontvangt je tuin een frisse douche, zonder dat jij je handen uit de mouwen hoeft te steken. Dat is toch ideaal? Via een app op je telefoon bepaal je zelf de voorkeurstijden- en dagen voor de bewatering van je tuin. Zo krijgt het groen op vastgestelde tijden automatisch precies genoeg water en heb jij er geen omkijken naar.

Raak geïnspireerd door onze projecten

Magazine aanvragen

Meer inspiratie en
informatie?

Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen. Ons magazine staat vol met ideeën voor jouw eigen tuin, veranda en verlichting.